Notice: Undefined index: pg in /var/web/econet/public_html/ebgn/index.php on line 10
.: EBGN :.
 
Evenementen  E  News  N 
Botanische tuin van Kerkrade

De Botanische tuin van Kerkrade werd in 1939 gesticht op initiatief van en onder het gezag van de Ex-Mijnen van de Nederlandse staat. Het plan van de tuin, in de stijl van een " Engelse tuin " werd getekend door de beroemde landschapsontwerper en architect John Bergmans.

Vanaf het begin ontwikkelde de tuin een activiteit als botanische tuin, door rond de grasperken, de wandelpaden en de vijver, verzamelingen van nationaal belang te groeperen, naast een groot aantal variëteiten van bomen, struiken en planten afkomstig uit gematigde zones van overal ter wereld, naast de flora van Nederland, en meer in het bijzonder van de provincie Limburg.

De tuin is maar 1,5 ha, maar lijkt veel groter dankzij talrijke doorgangen, die het publiek mooie uitzichten bieden.

De serres hebben een verzameling wondermooie planten uit Madagascar, die, samen met de collectie van coniferen en van Cryptomeria, deel uitmaken van de nationale Verzameling van planten.

Sinds 1997 staat de Stichting " Botanische tuin van Kerkrade " in voor het beheer van de tuin.

Dankzij de verworven expertise, de hoogwaardige verzamelingen en het behoud van het concept van de tuin, verkreeg de Botanische Tuin van Kerkrade in 2000 het statuut van nationaal monument, en in 2002, het statuut van erkend museum.

De Stichting " Botanische tuin van Kerkrade " is trouwens lid van de NVBT en de SNP op nationaal niveau, en op international vlak is zij lid van de BGCI en de MUSIP.

Het Departement Opvoeding, dat deel uitmaakt van de Stichting, bevindt zich in de Botanische tuin van Kerkrade zelf.

De Botanische tuin van Kerkrade is het ganse jaar door open voor het publiek en organiseert een grote verscheidenheid van activiteiten en recreatieve evenementen.

Contact

Mr. Hans Leerschool
Directeur
Stichting Botanische Tuin Kerkrade
St. Hubertuslaan 74 6467 CK Kerkrade, Pays Bas

Tel : 31 45 5415615
Fax : 31 45 5418396

E-mail :
Website : www. botanuin.nl