Notice: Undefined index: pg in /var/web/econet/public_html/ebgn/index.php on line 10
.: EBGN :.
 
Evenementen  E  News  N 
Rondleidingen met commentaar
 

Botanische tuin Luik - Serres en arboretum

Levend historisch en architectonisch erfgoed van Luik

De botanische tuin van Luik, met arboretum en diverse serres, werd in 1816 tegelijkertijd met de stichting van de Universiteit van Luik aangelegd. Deze tuin geldt als de enige ware botanische tuin van Wallonië. De tuin ligt op slechts enkele minuten loopafstand van het treinstation Guillemins en bevat één van de meest bijzondere arboretums van België. Er bevinden zich maar liefst 170 boom- en struiksoorten uit heel Europa, maar ook uit andere continenten. Bovendien kunt u er zo'n vijftien heuse Belgische "kampioenen" bewonderen, die reeds dateren uit 1841.

De serres in Victoriaanse stijl vormen een zeldzaam voorbeeld van de ijzer- en glasarchitectuur uit de negentiende eeuw. Op meer dan 1.000 m2 en in verschillende klimaatomstandigheden bevinden zich ongeveer 5.000 exotische plantensoorten uit de hele wereld, zoals vanilleplanten, cacaobomen, cactussen, etc. Een aantal van deze planten stamt af van de originele soorten, zoals die in de negentiende eeuw in de serres werden geplant. Zo vindt u bijvoorbeeld in de serre van de Bromelia-achtigen nog de oorspronkelijke plant terug die door de botanicus Charles Morren werd gebruikt voor zijn ontdekking van de handmatige bestuiving van vanillebloemen hetgeen later heeft geleid tot de wereldwijde verwerking van deze essence.

In de botanische tuin worden van maart tot oktober rondleidingen gegeven voor groepen en scholen.

Tijdens een van de rondleidingen kunt u aan de hand van de vele verhalen kennis maken met deze bijzondere plek. Over elke boom en over elke plant uit deze botanische tuin is er wel een aparte anekdote te vertellen!

U kunt een rondleiding maken van een halve of een hele dag. De rondleiding van een halve dag start in het park La Boverie en leidt u via de prachtige rozentuinen en Engelse tuinen gelegen rondom het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain (museum voor moderne en hedendaagse kunst) naar de botanische tuin.

Wanneer u een hele dag Luik bezoekt, kunt u kiezen voor een extra lange rondleiding langs de verschillende parken die Luik rijk is, zoals het park La Boverie, het park van Avroy, de botanische tuin van Luik en de Coteaux de la Citadelle. De Coteaux de la Citadelle herbergt een aantal overblijfselen van het oude landschap van de stad en vormt een groene, rustige oase in het hartje van de Cité Ardente (Vurige Stad).

U kunt kiezen uit drie mogelijkheden; - een rondleiding van 2,5 uur door de botanische tuin; - een rondleiding van ongeveer 4 uur langs de parken Boverie, Avroy en de botanische tuin; - een rondleiding van een hele dag langs de Luikse parken Boverie, Avroy, Coteaux de la Citadelle en de botanische tuin.

Praktische informatie

Rondleidingen met commentaar in het Frans, Nederlands, Engels en Duits

Rondleidingen alleen voor groepen en enkel na reservering.

3 mogelijkheden

Mogelijkheid 1 : Rondleiding door de botanische tuin van Luik (serres en arboretum).

Duur: 2,5 uur.
Prijs: Rondleiding met commentaar in het Frans, € 55. Rondleiding in een andere taal, € 55.
Maximaal 20 personen per groep, uitgezonderd schoolgroepen.
Voor scholen zijn er aangepaste rondleidingen.
Rondleidingen met commentaar zijn mogelijk door de week, in het weekend en 's avonds.

Mogelijkheid 2 : Rondleiding met als vertrekpunt het park La Boverie en als eindpunt de botanische tuin van Luik (wandeling van een halve dag).

Duur: 4 uur.
Prijs: Rondleiding met commentaar in het Frans, € 71. Rondleiding in een andere taal, € 76.
Voor goede wandelaars.

Mogelijkheid 3 : Rondleiding van een hele dag langs de parken Boverie, Avroy, botanische tuin van Luik en de Coteaux de la Citadelle.

Prijs: Rondleiding met commentaar in het Frans, € 140. Rondleiding in een andere taal, € 145.
Voor goede wandelaars.

Reserveringen Office du tourisme (Huis voor Toerisme
En Féronstrée, 92 - 4000 Luik
Tel : 04 221 92 21
Fax : 04 221 92 22

www.liege.be/tourisme

Maison du Tourisme (Huis voor Toerisme Place Saint-Lambert, 35 - 4000 Luik
Tél.04 237 92 92
Fax : 04 237 92 93